De echte game-liefhebbers moeten nog tot eind dit jaar geduld hebben maar dan is het echt zover: De Playstation 4 komt uit. Recent maakte Sony bekend dat de nieuwe spelcomputer rond de feestdagen van 2013 in de winkels zal liggen.

Dat maakt de Playstation 4 een uitstekend kerstcadeau voor uw kinderen. 

Opvallend is dat Sony bij de ontwikkeling van de spelcomputer ervoor heeft gekozen om te foccussen op connecties. Dat geldt voor connecties tussen mensen maar ook tussen apparaten. Zo beschikt de nieuwe controller over een knop waarmee u of uw kinderen als gamer de zojuist gespeelde scene in de game direct kunnen delen met vrienden. 

De controller lijkt in veel dingen op de controllers die we al gewend waren van eerdere versies van de Playstation. Een groot verschil is wel de touchpad in het midden van de controller. Ook is er een share-button en een lampje toegevoegd aan de controller.

Overigens kwam er ook goed nieuws voor de fanatieke games naar buiten: Er zal een streaming service komen waardoor het mogelijk wordt om games van de Playstation 3 te spelen op de Playstation 4. Zo hoeft u niet alle spellen opnieuw aan te schaffen. Een andere bijzondere vernieuwing betreft het downloaden van games. Dankzij streamingtechnologie van Gaikai kunnen spellen op de Playstation 4 al tijdens het downloaden gespeeld worden, wat wachten overbodig maakt.

Het lijkt er op dat Sony met de nieuwe spelcomputer wil gaan inzetten op het streamen van games via de cloud. Dat wil zeggen dat cd-schijven en downloads overbodig worden en dat spellen op externe servers draaien.

Overigens maakte Sony ook bekend dat de Playstation Vita uit 2011 gekoppeld kan worden aan de nieuwe spelcomputer. De Vita kan gebruikt worden als controller of als tweede scherm. 

Hoewel Sony al enkele specificaties bekend maakte, is nog lang niet alles bekend over de nieuwe Playstation 4. Wel is bekend dat deze spelcomputer rond de feestdagen in de winkels zal liggen, wat het tot een ideaal kerstcadeau maakt.

Wanneer u beschikt over een credit card van American Express, kunt u snel, gemakkelijk en veilig betalen. Als u daar niet zeker van bent, kunt u onze credit card vergelijken met andere kaarten. Voor u het weet kunt u met behulp van onze kaart uw kind of wellicht uzelf gelukkig maken met een prachtig kerstgeschenk: de nieuwe Playstation 4.

(omr)